In-company Coaching

In-company Coaching
Met energie en plezier aan het werk.

Is er recent het nodige veranderd in je organisatie? Is er gereorganiseerd, of een nieuwe manier van werken ingevoerd? Misschien zit je daar nu nog midden in. Merk je dat niet iedereen zijn draai kan vinden in de nieuwe setting? Het zou fijn zijn als het werkplezier weer terugkomt en je mensen met gezonde energie aan de slag gaan. Er is al voldoende spanning geweest in de aanloop naar de veranderingen.

Andere taken, een reorganisatie, een nieuwe manier van werken. En nu?

Bij ieder organisatieontwikkeling komen er wel mensen in de knel. Situaties die ik als coach tegenkom:

  • Mijn nieuwe manager heeft de taken binnen ons team anders verdeeld. Het is er voor mij niet leuker op geworden. Ik voel me niet meer mezelf in mijn werk. Mijn nieuwe taken passen me niet en ik voel aan alles dat mijn manager niet ziet wat ik kan, hoe hard ik ook mijn best doe. De spanning loopt steeds verder op …
  • In deze reorganisatie kregen we een toelichting op de nieuwe vacatures. Maar nu? Mijn huidige baan vind ik leuk, maar welke nieuwe vacature past bij me? Het is het allemaal net niet voor mijn gevoel. Volgende week moet ik al aangeven wat ik wil. En mijn manager weet eigenlijk ook niet meer dan dat halve A4tje omschrijving al zegt …
  • Bij een nieuwe manier van werken zijn er vaak wel trainingen om lean, agile of zelfsturend te leren werken. Maar dan? Het vraagt best wat van je om zomaar even anders te gaan werken. Al helemaal op een moment dat je zelf heel andere zorgen hebt. Je voelt je gespannen en zit niet lekker in je vel. Je hebt steeds minder energie …

Wat speelt er in jouw organisatie?

Met coaching zet je vernieuwing ook echt in gang

In een coachtraject kom je erachter wat je afremt en wat jij zelf eigenlijk wilt. Je gaat nieuwe dingen proberen en ervaren hoe het ook anders kan. Weer ontspannen en energiek aan de slag, met lef en plezier.

Inge heeft zelf allerlei veranderingen in organisaties meegemaakt. Dat merk je. Ze voelt goed aan wat er bij ons speelt. Doordat alles er mag zijn, wordt de spanning minder. Ik begin zelfs kansen te zien.

Versnel je verandertraject en voorkom onnodige uitval door proactief coaching aan te bieden. Geef aan dat er een coach beschikbaar is voor collega’s die daar behoefte aan hebben.

Opzet coachingstraject
  • We maken op maat gesneden afspraken over doel en aanpak van het coachingstraject
  • Tijd: 5 keer 1,5 uur in een periode van ca. 3 maanden
  • Locatie: in-company

 

Zet vernieuwing in gang!

Bied je mensen de ruimte om zelf richting te vinden. Om beter aan te sluiten bij wie ze zijn of willen zijn. Even te resetten.