Hoe ga jij je vakantie in?

Hoe ga jij je vakantie in?

Deze week sprak ik een aantal mensen die de dagen aftellen tot de vakantie. Ik dacht weer aan het boek van Bronnie Ware: ‘Als ik het leven over mocht doen’. Het gaat over die dingen waar mensen aan het eind van hun leven spijt van hebben. “Had ik maar minder hard gewerkt.” “Was ik maar trouw gebleven aan mezelf in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen.”

Beter af en toe bijsturen, dan achteraf spijt.

Hard aan vakantie toe

Ben jij heel erg aan vakantie toe? Heb je het hard nodig om bij te tanken? Of zit het wel goed met je energieniveau en ga je vooral genieten van de leuke dingen die je wilt doen deze zomer.

Klopt je tijdbesteding?

Merk je dat je in je vakantie veel tijd nodig hebt om de batterij weer op te laden, kijk dan eens of je je kostbare tijd wel voldoende besteedt aan de dingen die voor jou van waarde zijn. Waar neem je meer tijd voor in het vervolg, waarvoor minder.

Zijn in het moment

En lukt het jou om je werk los te laten en in je vakantie letterlijk en figuurlijk uit te loggen? Gooi de werkmail tijdelijk van je telefoon, zet alle alerts uit. Genietmomenten zijn er alleen als je helemaal in het moment bent.

Met een volle batterij is het leven zoveel leuker.
Ook ik pas deze zomervakantie wat aan in mijn weekplanning en laat mijn telefoon vaker in mijn tas. We zijn allemaal maar mensen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *