Inge Derks

Soms kun je iemand gebruiken als katalysator voor vernieuwing

Dan voel je dat het schuurt of knelt in je werk. Je wilt het anders. Voor jezelf, of voor je team. Maar je weet niet goed waar te beginnen en wat te doen. Of je weet het wel, maar je weet ook dat een frisse blik van buitenaf het proces kan versnellen. Graag help ik de vinger op de zere plek te leggen en de gewenste verandering in gang te zetten.
We staan even stil. Maken pas op de plaats. We zetten alle zintuigen aan het werk om bij de kern te komen. Halen op wat je van binnen al weet. Je gaat kleur bekennen. We onderzoeken waar de blokkades zitten om in beweging te komen en kijken die aan. Je gaat stappen zetten. Met steeds zekerder tred beweeg je richting vernieuwing.

Biografie

Al 20 jaar faciliteer ik vernieuwing in organisaties. Eerst in business development rollen, tegenwoordig als coach. Want succesvol veranderen gaat over mensen. Ik heb ervaring met digitale transformaties in uitgeverij en zakelijke dienstverlening. Mijn fascinatie is de natuurlijke ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik ben bedrijfskundige (RuG) en bij StiR geregistreerd als erkend coach.

Eigen ervaring

Ook al kan ik een ander goed helpen om kleur te bekennen en in beweging te komen, dat betekent nog niet dat ik dat zelf altijd even goed kan. O ja, er zijn van die momenten dat alles klopt! Dan lijkt het vanzelf te gaan, moeiteloos. Maar ieder leven kent ook momenten dat er wolken voor de zon zijn of er plotseling een storm opsteekt. Ik heb ervaren hoe het dan voelt als je vasthoudt aan overtuigingen die je niet meer helpen. Hoeveel energie het kost om aan een dood paard te trekken. Zo fijn om dan weer uit je hoofd te komen, je ingevingen te volgen en te doen wat bij je past.

Vernieuw jezelf!

Soms voel je de wens om de boel op te schudden of een draai te geven, om beter aan te sluiten bij wie je bent of wilt zijn. Even resetten.

Maak een afspraak