Wat houdt je tegen?

Wat houdt je tegen?

Je weet dat je eigenlijk iets anders wilt qua werk. Je rolde jaren van de ene leuke baan in de andere, maar je bent ergens stil komen te staan. Of de laatste afslag was niet helemaal de juiste. Hoe dan ook, het klopt niet meer. Maar toch ga je gewoon door met wat je doet. Je weet wel welke richting je op wilt, maar zet geen stap door die kritische stem in je hoofd …

Comfort zone

“Je weet wat je hebt. Oké, het klopt voor je gevoel niet helemaal, maar je hebt leuke collega’s en je krijgt er goed voor betaald. Je woon-werkverkeer is prima te doen en je hebt het zo geregeld dat je op vrijdagmiddag de voetbaltraining kunt geven aan het team van je zoon. Het is wel zo comfortabel daar niets aan te veranderen. Je kunt van alles willen, maar de ideale baan bestaat toch niet.”

Wat ze zeggen

Je hebt laatst aan een goede vriend laten vallen waar je aan denkt. Wat je nog wel eens mooi lijkt om te doen. “Kijk eens naar wat je hebt bereikt, man. Je hebt er jaren hard voor gewerkt om hier te komen.” En hoe je ouders zullen reageren, dat weet je ook wel: “Je zekerheid opgeven, is dat wel verstandig?” “Daar is geen droog brood in te verdienen!” De mensen zeggen … ze zeggen zoveel! Maar om wie gaat het hier? En wie moet daar vooral wat van vinden? Jijzelf toch? Het is jouw leven.

Tussen droom en daad

En ach, je zult zelf ook wel legio argumenten hebben waarom het toch niets kan worden in die nieuwe richting. Argumenten als: “Vacatures heb ik daar nog niet voor gezien en als er al een vacature voor zou zijn, dan kwam ik daar nooit voor in aanmerking gezien mijn achtergrond.” “Mijn netwerk zit niet in die hoek, daar kom ik nooit binnen.” “En dan nog zijn er genoeg net afgestudeerden die ze liever nemen dan mij.” “Voor mezelf beginnen is lastig vanwege mijn concurrentiebeding.” Enzovoorts … Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren.

Als je heel eerlijk bent tegen jezelf … wat houdt jou tegen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *